Thursday, January 19, 2012

✿ Ombak Rindu ✿


Nota kaki: Alhamdulillah, satu agenda besar telah berjaya diselesaikan 16 Januari 2012 yg lepas. Semoga Allah sentiasa memudahkan urusan kami. Amin...

Monday, January 9, 2012

✿ Ibu Muda ✿

Ameerah dalam walker

Ameerah ngan aunty2 muda

Ameerah menarik perhatian kami

Sleeping beauty

Kenal tak baby ni? Ni anak kawan saya.? Name die Ameerah. Gabungan nama mama ngan papa.

Amer + Farah = Amerah

Comel kan? Tambah2 kalau pakai tudung, Lagi nampak cun & solehah.

Sekarang ni, dah makin ramai wanita di luar sana yg bergelar ibu muda. Umur 20 tahun dah ada anak. Kadang2 terpikir jugak, macam mane mereka boleh adapt ngan role mereka sebagai IBU? At the same time sebagai ISTERI & kalau yg masih belajar, sebagai student. Macam mana mereka boleh atur hidup mereka dgn hanya 24 jam sehari? Nak masak, basuh baju, kemas rumah, jaga anak  & suami, study, etc.

Kalau nak dibandingkan dgn saya, kami same2 ade 24 jam sehari. Tak lebih, tak kurang. Tapi, saya yg masih SINGLE ni pun, yg masih tak dek komitmen pape melainkan study, masih fail ngan time management ni. Bunyi macam simple je, tapi sebenarnya memerlukan komitmen yg kuat dan bijak mengatur hidup. Tapi kena ingat jugak, perancangan Dia lebih baik daripada perancangan kita. Kan?

Bila dah bergelar ibu, mestilah tau effective parenting skills. Bukan bagi makan, pakai je tau. Rohani pun memerlukan pengisian. Kalau tak, itu dah dikira sebagai ‘child abuse’ pulak. Utk mendidik anak2 dizaman sekarang ni agak mencabar. Bukalah mata, lihatlah dunia di luar sana. Terlalu banyak pengaruh yg kurang elok di luar sana yg boleh menyesatkan mereka. Kadang2 terdetik dalam hati kecil ni, macam manalah nak didik anak dalam suasana community macam ni. Takut sangat2! Nauzubillah semoga anak2 kita sentiasa di bawah rimbunan kasih Ilahi. Amin.

Wallahualam . . .

Doa mendapat zuriat soleh

Sunday, January 8, 2012

✿ Husband-to-Be ✿

Assalamualaikum

Hari ni dah 8 Januari 2012. Wah! Dah masuk tahun baru. Umur pun semakin ‘muda’ & semakin ‘matang’. Erkk.. Ye ke?

Azam tahun 2012 ???
                            
Hurmm ajaib betul tahun ni. Belum sempat masuk tahun baru, saya dah siap list azamS tahun baru. InsyaAllah, semoga ianya dipermudahkan dan direstui Ilahi. Tapi, saya kena bekerja kuat sikitlah. No lepak2. Huhu

Pssst tahun ni nak amik kursus kahwin. Huhu excited kot ! ^_^. 

So, let me introduce my husband-to-be


He said: Will you marry me ?

I said: Of cos I nak kawin ngan you !

   

Scene: 3 Dad 1 Mom
Handsome kan ? Oh I really fall in  with him !
 

Blog Template by BloggerCandy.com