Sunday, July 29, 2012

✿ Training Percuma ✿

Alhamdulillah, sudah melangkah ke 9 Ramadhan.

Cepatnya masa berlalu. Hari ini saya berbuka puasa kat 162 Residency Selayang, bersama sorang adik lelaki dan 3 anak buah tercinta. Mama papa diorang are on business trip. So, saya naik pangkat la hari ni jadi babysitter. Huhu Tapi kan, rasanya diorang ni memang sengaja nak bagi saya training percuma jaga budak2 ni. Biasalah sebagai persediaan untuk tahun depan dan tahun2 seterusnya. Kan3? Kita kena selalu fikir positif, bak kata Sr. Ain :)

Boleh tahan jugak training hari ni. Budak2 ni okey je. Cuma banyak sangat songehnya. Haha Rumah pun nasib baik belum jadi macam tongkang pecah. Lau tak, maunya pengsan mama papa diorang. Masa tengah berbuka lagilah, belum sampai 5 minit duduk dah mintak itu ini. Nak tercekik je makan nasi ngan diorang ni. Isy3 Sabar jelah. Nasib baik ni anak orang lain, lau anak saya sendiri dah lama kot dicubitnya budak2 ni. Haha

Sekarang ni diorang tengah melayan cite kartun online kat youtube. Dapat jugak saya berblog sekejap sambil2 download cite. Huhu 

K lah. Till then. Nak sambung download cite horror lain lak. Tata~~

Teruna & Dara

Thursday, July 19, 2012

✿ Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan ✿

Mood: Ramadhan

Alhamdulillah, Ramadhan datang lagi, Dengan penuh rasa kesyukuran, ku berdoa agar Ramadhan tahun ini adalah lebih baik dari yang sebelumnya. InsyaAllah

Ramadhan tahun ni diraikan 2 minggu di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) Kuantan & 1 minggu di Hospital Kemaman (Posting). Tak macam tahun lepas, sebulan dapat berpuasa bersama family tercinta. Tulah peluang macam tu takkan selalunya kita dapat. So, hargailah tiap2 saat masa bersama family. Family is the most precious thing in my life !

Bercakap pasal baju raya pulak (puasa belum dah cakap pasal baju raya dah! J), actually tak bercadang pun nak beli baju raya. Ingat just nak pakai je baju2 tahun lepas. Sebab ada certain2 kat dalam almari yang masih kelihatan baru. Tapi, disebabkan satu hari saya diberi tugas oleh bonda tersayang untuk carikan jubah untuk adinda, so, terpaksalah kaki ini merewang di sekitar KP untuk mencarijubah yang sesuai ngan bajet yang ditetapkan. Alhamdulillah, kejap je ku merewang kat KP, then terjumpalah kat satu kedai ni. Jubah tu agak simple, but nice. Harga pun agak affordable since dapat tawar dari :
RM99 à RM89 à RM 80 
Kebetulan aku pun berkenan gak, terus grab 2 colour with different size but the same design. Hehe . . .

K lah. Till then. Ada ‘amanah’ yang perlu disiapkan. Nak sambung wak kerja dulu.

~Sharing sikit pasal bulan Ramadhan ni~



Sunday, July 8, 2012

✿ Saya Bukan Ustazah Pilihan ✿


~~ Betol Betol Betol ~~
 

Blog Template by BloggerCandy.com