Sunday, October 28, 2012

✿ Saat Keimanan Teruji ✿


Perancangan manusia tidak sehebat perancangan Allah
Saat ia terjadi, keimanan kita teruji
Adakah kita terima dan redha atau sebaliknya?
Beruntunglah hamba yang diujiNya
Itu tanda Allah masih sayangkan kita

*Copy-paste*


Copy-paste kat sini : cik semanis epal ~~

Sunday, October 14, 2012

✿ Please . . . Watch Your Words ✿


I found so many people who love to condemn others (at the same time, the one who condemn others are actually in the same boat as those victims!). So funny2 things happen. Please before you start judging the other people, reflect about yourself first. Please don’t make the victims laugh back to you as you do the same things as they did.

Yes. . . 
Words may kill the TruSt & rElaTioNShiP. I really hope that they will finally realize that.



This may help those victims to feel ease at least! 

(Maybe so many2 grammatical errors in my writing. So sorry, I only got band 5 for my MUET)

Friday, October 12, 2012

✿ En. Habib Sayang . . . ✿


May I have one of these for my wedding?!
Sape nak sponsor?!
En. Habib, please sponsor satu untuk hadiah kahwin saya!
Nak sangat2!
(Berangan lagi!)

Wednesday, October 10, 2012

✿ 10 Months To Go ! ✿


ThE JouRneY coNtinuES.

Lambakan assignment masih belum surut. Duusshhh Makin dibuat, macam makin bertambah je assignment ni. Bila nak siap? Honestly, proposal pun tak start lagi. Orang lain dah mula mengarang surat2 cinta untuk supervisor masing2, tapi saya…… Tunggulah, buat last minit Next week dah start exam mid sem. Confirm2 la tak study lagi. Pun last minit punya kerja

Senior2 saya batch V masih dalam mode berkonvokesyen lagi. Best kan tengok orang pakai baju konvo. Pastu, pegang bunga banyak2, teddy bear la, etc Nanti next year nak request hadiahlah. Bagi bunga sejambak cukup la. Pastu setiap sorang kena bagi hadiah maybe leh letak smartphone @ kamera @ jam @ kereta !! Berangan la Mek Na. Confirm2 lah tak dapat. Tapi kan, rasanya, next year ada lagi hadiah yang lagi bermakna dari semua tu. InsyaAllah, semoga dipermudahkan. Amin


*Permudahkanlah urusan kami Ya-Allah, 
Limpahkanlah nikmat & rezeki yang melimpah ruah kepada kami*

Sunday, October 7, 2012

✿ Beristighfarlah Duhai Hati ✿


Disregard what are the other people said to you.
You know yourself better than them ... 
 

Blog Template by BloggerCandy.com