Monday, December 30, 2013

Hadiah Buat Ummi & Abi

Wednesday, December 11, 2013

♥ 11.12.13 ♥

< 11.12.13 >

Sangat cantik susunan nombor ni.
Mesti ramai yg grab tarikh ni utk buat tarikh yg bersejarah dlm hidup mereka.

Me too -_-
(Our 4th month anniversary)

Berconvo bersama suami tercinta ~ feeling blessed :)

P/s: Dah 4 bulan kita kahwin sayang.
Sekejap je masa berlalu...

Monday, November 11, 2013

♥ Allahumma Yassir Wala Tu'assir ♥

Credit to my OP Abe Sham

Terlalu banyak dugaan utk kita.
Harap kita akan sentiasa sabar & tabah.
"Allahumma yassir wala tu'assir. Rabbi tammim bilkhoir. Birohmatikaya Arhamarrohimin"

P/s: Happy 3rd month anniversary abang :)

Saturday, November 9, 2013

♥ With Him, I'll Never Be Alone ♥


P/s: Allah, please be with me.
Always :(

Wednesday, November 6, 2013

♥ First Step ... Again ! ♥

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... IV hari ni goes well. Saya rasa ni IV paling sempoi kot even though this is my 1st IV ever untuk kerja other than IV masa nak mintak belajar oversea dulu ngan JPA. Yang ni dapat, tapi terpaksa tolak :(. Kesudahannya habis dekat IIUM jugak :)

InsyaAllah... will start kerja by next sunday. Gaji? Hurm... for the beginner a.k.a fresh grad, oklah sekadar nak mencari pengalaman. Kan? Think +ve ... Take +ve. Tak salah kan start dari bawah. 

And of course... taking the 1st step is always the HARDEST ! 

Saja tepek muka lepas iV tadi ')

P/s: TQ my kesayangan sebab always be there 

Friday, October 11, 2013

♥ A Thousand Years ♥


A picture describes a thousand words 

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow

One step closer ...

I have died everyday waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath...
Every hour has come to this

One step closer ...

I have died everyday waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer...
One step closer...

I have died everyday waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more 

P/s: It's already 2 months
Alhamdulillah 

Friday, October 4, 2013

♥ Kau Yang Terindah ♥

Petikan Semanis Kurma

Assalamualaikum...

Abang,
Terima kasih kerana telah menjadikan saya suri dalam hidup abang. Siapa sangka, perkenalan selama 9 tahun akhirnya menyatukan kita. Itulah jodoh dan ketentuan dariNya. Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah...

Selama hampir 2 bulan saya bergelar isteri abang, dah bermacam dugaan datang. Itulah ujian & rahmat dariNya. Juga tanda kasih dariNya. Tapi, ada kalanya kita sering terlupa untuk mengucapkan 'Alhamdulillah' atas ujian itu. Kerana itulah tanda Dia sentiasa ingin mengingatkan kita untuk kembali padaNya.

Abang,
Terima kasih kerana sudah memenuhi 1 daripada impian saya ---> menjadi fulltime houseWIFE. Walaupun ianya hanya untuk seketika, cukuplah sekadar saya dapat merasai nikmat menjadi seorang isteri yang dapat berbakti sepenuhnya untuk suami yang tercinta. Sungguh, ia cukup bermakna untuk saya sebagai seorang isteri. Terima kasih abang!

Tiba masanya saya memenuhi tanggungjawab saya sebagai seorang anak untuk memenuhi impian ayahanda bonda tercinta. Juga untuk masa depan kita. Penat lelah abang akan saya tanggung bersama. Tak pernah terdetik dalam hati ini rasa menyesal menjadi suri hati abang. Malah saya berbangga mendapat suami yang sudah berdikari seawal dari pernikahan kita. Apa yang saya harapkan adalah keredhaan dari abang dalam setiap langkah saya berlalu. 

Abang,
Bila sudah berjauhan nanti, ingatlah ...

"Setiap pasangan perlu ada kesetiaan, kejujuran, kepercayaan dan kesefahaman"
"Andai buntu mohonlah petunjuk dari Allah"

Jauhi kecurangan kerana ia mampu membunuh cinta dalam sekelip mata.



P/s: Abang, kau adalah yang terindah dalam hidupku 

Wednesday, October 2, 2013

♥ 100% Pass for LJM ♥

Alhamdulillah. Good news for today.

Congratz to all & for me myself :)


So... starting today, I have to fully motivate myself to STOP wishing but START DOING everthing that I've planned in mind! InsyaAllah. May Allah ease everything .


P/s: Loading -----> becoming job hunter

Wednesday, September 11, 2013

♥ 1st Month Anniversary ♥

110813 
Tarikh keramat sebab dah naik pangkat jadi isteri tercinta kepada Mohd Syarifuddin Mat Nor


#
#
#
#
#
#
#
#

After 1 month...


P/s: Allahurabbi...
Without him, I feel very empty inside.
Abang, I miss you :(

Thursday, August 1, 2013

♥ 23 Syawal a.k.a 10 Days To Go ♥


And the preparation goes well ...

 Mini tasbih for bunga telur. Pelik?!

For him & her made with 

Beratur tunggu turn untuk masuk dalam wrappers :)

My DIY paperbag. Love it !

Preparation untuk raya. Tapai ummi :) pun ada

P/s: Alhamdulillah. 
But, still banyak to-be-prepared.

Wednesday, July 10, 2013

♥ Oh Ramadhan! ♥



You lift me up high
You spread my wings
And fly me to the sky
I feel so alive
It’s like my soul thrives in your light
But how I wish you’d be
Here with me all year around
Ramadan Ramadan,

Ramadanu ya habib
(Ramadan, Ramadan,
Ramadan O beloved)
Ramadan Ramadan
Laytaka dawman qareeb
(Ramadan, Ramadan,
How I wish you were always near)
Love is everywhere

So much peace fills up the air
Ramadan month of the Quran
I feel it inside of me, strengthening my Iman
But how I wish you’d be
Here with me all year around

I just love the way you make me feel
Every time you come around you breathe life into my soul
And I promise that
I’ll try throughout the year
To keep your spirit alive
In my heart it never dies
Oh Ramadan!

P/s: 1st Ramadhan is our 9 years together  :)
How sweet it is! 

Monday, July 8, 2013

♥ Zahirkan Perkahwinan ♥



~Utusan Cinta: Jemputan Majlis Kesyukuran~

Assalamualaikum W.B.T.

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Dengan rasa syukur ke hadrat Ilahi dan rendah diri,
Saya ingin menjemput sahabat sekalian ke majlis perkahwinan saya, Nurul Naim Binti Mohd Razali dengan pilihan Allah, Mohd Syarifuddin Bin Mat Nor pada:

Tarikh: 12 Ogos 2013 (5 Syawal 1434H)
Alamat: Lot 1786, Kg Pohon Buloh, Jalan Meranti, 17000 Pasir Mas, Kelantan.

Semoga dengan kehadiran kalian, majlis kami lebih meriah dan diberkati Allah S.W.T.

InsyaAllah...

***Semoga Allah menghimpunkan yang terserak dari keduanya, memberkati mereka berdua, dan kiranya Allah meningkatkan darjat keturunan mereka, menjadi pembuka rahmat, sumber ilmu dan hikmah serta pemberi rasa aman bagi ummat.
(Doa Nabi Muhammad pada hari pernikahan Fatimah Azzahra dengan Ali bin Abi Talib)

P/s: Menghitung detik & saat diIJAB QABUL   

Wednesday, June 19, 2013

♥ Will Be Settled Soon ♥




P/s: Alhamdullillah... Good news for today !
But why Perlis ea?
***Wondering***

Saturday, June 15, 2013

♥ Oh My Dapur! ♥

Assalamualaikum...

Dapur kat rumah dah siap upgrade into emerald green theme. Haha...
Walaupun tersangat pelik, takpelah... Kita panggil UNIK jelah.
Kan? Be positive. *Ting!

Sumber Google:





So, nilah hasilnya:


P/s: Nasib baik baju emerald green dah cancel.
Kalau tak, sepasang dengan dinding dapur.
Hikmah3...

♥ Officially Terjawab ♥

Tiada suara penantian tak bersudah
Sesalanku pun bermula
Sepadannya usia
Tiada cara membiaskanmu cahaya
Puisi tak berlagu
Beza dia ketara tanpamu

Menitis air mata
Dikalung kasihan padamu
Berbisik dengan hati
Apa erti cintaku
Memilih kata-kata
Berselindungkan yang ternyata
Lelah ku pun terbela
Terlerai kepedihan
Lama...

Tiada kata terkilan terbatas asa
Detik pun kian berlalu
Ku tahu luka itu perlu

Menitis air mata
Dikalung kasihan padamu
Berbisik dengan hati
Apa erti cintaku
Memilih kata-kata
Berselindungkan yang ternyata
Lelah ku pun terbela
Terlerai kepedihan
Lama...

Ku bertahan ku bersabar
Menyimpan rahsia yang sebenar
Percuma saja berkorban

Menitis air mata
Dikalung kasihan padamu
Berbisik dengan hati
Apa erti cintaku
Memilih kata-kata
Berselindungkan yang ternyata
Lelah ku pun terbela
Terlerai kepedihan
Lama...

Lelah ku pun terbela
Terlerai pedih lama...


P/s: Officially, terjawab sudah.
Saya... Redha.

Thursday, June 13, 2013

♥ Utusan Cinta Saya ♥

Alhamdulillah...

After 3rd draft, utusan cinta saya bakal dihantar ke HQ untuk printing.
EDD: 10-14 hari bekerja.
Nampaknya paling awal pun hujung bulan ni lah siapnya.
Awal bulan 7 jugak la baru boleh diedarkan.
Sakit kepala dengan kerenah Cik Kak tu.
Aish... mintak2 dapat seperti apa yang didraftkan.
Hopefully ~~~

Sadly... This is NOT mine :(

P/s: Untungla dua orang B2B ni.
Dah setel utusan cinta diorang.
Saya........Masih menunggu  

Tuesday, June 11, 2013

♥ Nikah's Form ♥




P/s: Alhamdulillah...
Borang nikah - Done!
Tinggal dari pihak lelaki je.
Cepatnye masa berlalu.

Tuesday, May 28, 2013

♥ Saya Jakun, Dapat Tudung ♥

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, presentation research project untuk Nursing IIUM 6th Batch already end.

So, congratulations to all of you and also to myself. Even though still need to do the written report, at least half of the burden has gone. Yeay!!! So ramai2 pergi melantak dekat SR hari ni, makan macam2 jenis kek, sampai nak termu**** rasanya. Tapi, bila tengok semua orang dengan muka happy, saya pun rasa happy sama. Especially Mc' Ang. Haha... 

---> I think, I'm gonna miss this MOMENT A LOT! T_____T

This is us! (Credit to JatJat Photog.)

By the way, bila first time menang contest ni, rasa macam nak melompat tinggi2 je.Dan saya rasa sangat JAKUN bila dapat SHAWL free, hasil tangkapan SHARING saya kat FB. Rezeki kan. Sebenarnya tak berharap pun, sebab saja2 nak share kat FB tu. But, since I am 1 of the lucky winner, Alhamdulillah, Praise to ALLAH ^___^

9) Nur Kasih

P/s: Actually, I'm a bit disappointed with my presentation.
But He knows best.
Dia uji kita dengan something, 
but still Dia bagi something untuk menggantikannya.
Saya bukan gembira sebab dapat tudung free,
tapi saya gembira sebab He always there...
for me  

Monday, May 27, 2013

♥ Thesis Presentation ♥




P/s: Alhamdulillah. Done!

Sunday, May 26, 2013

♥ Dear Thesis ♥

Dear research presentation,
Please make my life easier.
I will love you more if you do so.

Dear examiner, 
Please be nice with me for tomorrow presentation
Please don't ask such questions that I really don't know the answer.


P/s: Keep it up!
Stay strong till the end
Ya-Allah, permudahkan urusan kami
Ameen...

Thursday, May 23, 2013

♥ Last Paper Done! ♥

After 4 years time, today I sit for my very last paper.... Successfully. Alhamdulillah... Tak rugi amik elective posting Geron. Senang je exam tadi. InsyaAllah, moga2 dapat score yang terbaik. Kawan2 yang amik elective lain pun, GOOD LUCK ye semua.

Next agenda:
Research presentation (T______T*) 
This is the killest one. Stay strong till the end!

P/S: Hoping that this will end very soon.

Tuesday, May 21, 2013

♥ Seteres Week ♥



Tiada kena mengena dengan video di atas. Ia sekadar iklan tak berbayar :)
(But I wish that I could be Mrs. Trevor! Eww....)

P/s: Thesis presentation
Final exam Geron
Thesis writing report
All waiting to be completed!

Monday, May 20, 2013

♥ 0% of Satisfaction ♥

What should I said? Just be patience.


P/s: Akak sayang, 
kalau tak boleh setelkan dalam tempoh masa,
jangan ambil tempahan.
Please la... 
Jangan aniaya customer macam saya.

Saturday, May 11, 2013

♥ Welcome ---> Rejab ♥



###


###


###


 P/s: Bulan rejab sudah datang menjenguk.
Jangan disia2kan bulan yang penuh keberkatan ini.
Menuju ke Sya'ban & Ramadhan.
Akhirnya meraih kemenangan di bulan Syawal.
InsyaAllah.

Friday, April 26, 2013

♥ 3.0 ♥


   P/s: Already 3 months and a few months to travel.
Semoga dipermudahkan.

Saturday, April 20, 2013

♥ I'm The BOSS ♥



*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*

Sooo True !

P/s: Being a bride-to-be makes me nervous!!!
So many things to be prepared...T____T

Friday, April 19, 2013

♥ B2B vs Mak Buyung ♥



P/s: Since this mommy-to-be cannot attend our wedding,
(Our wedding days are hers pantang day)
This pix is taken in advanced.
Pray for us mommy-to-be...
We'll always pray for u and ur baby.

Friday, April 12, 2013

♥ Khutbah Terakhir ♥

*Renungan*


P/s: Ya-Allah...
Berapa banyak hati sudah saya lukai?
No wonder...
What you give, you get back

Thursday, April 4, 2013

♥ The Chosen ♥


P/s: Be strong my dearest friend and ex-rumate. 
You are the chosen one to be tested by Him. 
He knows Best! 
Semoga Allah mempermudahkan segala urusan.
Amin Ya Rabb...

The Little Mujahid ♥

Tuesday, April 2, 2013

♥ COUNTDOWN: Ramadhan ♥


 P/s: Ramadhan, 
Ku menanti detik hadirmu.
Yang membawa 1001 hikmat . 
Semoga diberikan kesihatan dan kesejahteraan 
untuk melalui bulan yang penuh barokah ini.
Amin Ya Rabb...

Sunday, March 31, 2013

♥ 2.0 & 9.0 ♥


P/s:  Already 2 months being engaged.
But we already meet each other for 9 years !

Tuesday, February 26, 2013

♥ 1.6.7 ♥

< 1 month already >
~~~> For him (with trust)

~~~> For her (with love)

P/s: Still counting for the big day  (167 days to go !)
 

Blog Template by BloggerCandy.com